Tack Dr Chang

 Biltext: Dr Chang har nyss tagit sig an ett av sina antagligen trevigare fall i form av Liselotte.
 
Dr Nguyen Linh Chang kom o hälsade på hos oss igår kväll eftersom Liselottes feber inte ville ge med sig.
 
Dr Chang pratade, liksom det vietnamesiska folket över lag, inte så många engelska ord o fraser. Innan jag kom hit trodde jag de kunde mer engelska än de gör men man ska inte tro så mycket.
 
Något annat som slår en när man är här är att det både märks o inte märks att man är i en marxistisk-Leninistisk en-parti-stat. Å ena sidan slår det kommunistiska igenom i form av skyltar, en oändlig mängd poliser o vakter och med rysk influens mestadels i form av ryska halvrika turister som märks över andra. Det låter ju sådär men å andra sidan ger det inte intryck av att vara nån slags kontrollerad polisstat. Det finns en genomslående västlig touch i det mesta o det känns som de lever i nån ganska sund mix. Och i stort sett alka vietnameser möter dig med ett äkta leende vilket skiljer landet o dess befolkning från till exempel Thailand.
 
Men nu var det de här med engelskan. Dr Chang försökte med gester förklara vad Liselotte led av. Han plockade med en stor uppsättning piller i alla dess färger o verkade till slut komma fram till fem fina sorter. Däremellan hade han ringt o konsulterat förmodad experthjälp ett antal gånger o nästan vid varje tillfälle räckt över luren till Liselotte som hade ett helsike o förstå deras engelska med vietnamesisk accent.
 
Till slut lämnade Dr Chang oss med ordination om hur medicin skulle tas och vi är ganska säkra på att hon lider av lunginflamnation. Notan på 45 US$ kändes totalt överkomligt i sammanhanget. Undrar vad en svensk läkare hade tagit betalt för att vara på plats 20 minuter efter att vi bett om hjälp o sen stanna en hel timme...
 
Så nu får vi ta det easy några dar o hoppas på bättring. Allt kan bara bli bättre! :)

Kommentarer:

1 Kristina:

Ja nu håller vi tummarna att dunderkuren funkar. Kram på er:)

2 Monica Dahlberg :

Låter lite betryggande i alla fall,ni får ta det lilla lugna.Det ordnar sig nog kram mamma

Svar:
Tony Dahlberg

3 Stefan:

Visst är det härligt med kapitalistisk kommunism?
De är för härliga, tid är inte pengar....

Svar: ;)
Tony Dahlberg

Kommentera här: