Glad Påsk

   Vi har hört den på nyheterna förut. "En högre makt befallde mig att döda...". Det handlar ofta om en knäppgök som hör inre röster. Troligtvis född med en allvarlig hjärnskada, eller så har den personen använt diverse droger som vrickat skallen ur led.
Tänk den här högre makten eller inre rösten och höj den till gudsstatus. Vore inte det i så fall en riktigt jävlig gud som befaller dig att döda? Tänk sen att den du blir befalld att döda är - ditt eget barn. Kan det bli mer raffinerat uträknat jävligt? Går det att utsätta en människa för så mycket mer ren skär elakhet o grymhet? De jag ser upp till beter sig definitivt inte på det viset - och då är de ändå bara människor.
   Såg ett avsnitt ur den bibliska berättelsen om Abraham, eller Ibrahim om du så vill, som hörde en inre röst, en högre makt, som befallde honom att döda sin son Isak. Mmm... så kan man ju göra.
   Knäppgökar har alltid funnits och kommer alltid finnas. Det märkliga i den här historian är att denne virrpanna Abraham alias Ibrahim lyckas få människor flera tusen år senare att tycka att det är okej. Och att den inre rösten, högre makten, eller vad tusan du vill, som befaller honom är - okej. Och till och med värd att rätta sitt liv efter.
Mig säger det väldigt mycket o stärker mig oerhört i min tro på Påskharen som allsmäktig.
 
Glad Påsk bland alla ägg, fjädrar och Harar!