Prosit Neujahr

   Det är nu under årest sista skälvande minutrar man bör framkalla de där extra orden, de där svulstiga uttalandena creme de la creme typ Ring klocka ring - eller bara vara och filosofera över ett år som ser sin ände. 2014 har för mig varit ett känslomässigt och överväldigande år fyllt av sanningar och ting jag aldrig hade kunnat ana när året räknades in. Tänk. Tänk om du skulle serveras ett facit på hur hela ditt år kommer att se ut. Varje dag av alla 365 minut för minut totalt schelamlagt... 
Undrar vad det skulle göra med en människa? Jag låter nog bli att be universum om det schemat och försöker leva dag för dag, minut för minut där det inte finns några garantier eller löften utfästa, bara livshärliga överraskningar i form av änglar o monster bakom hörnen. Bäst så tror jag.
 
   Avslutade året med att springa Sylvesterloppet inne i Kalmar med start o mål på Fredriksskans där Kalmar FF lirade innan den nya arenan byggdes. Milda makter vilken vacker dag att springa! Från att ha varit minus 10 till nån plusgrad i strålande sol o säkert 600-700 människor omkring sig gav en inramning som hade varit för fin för Mona Lisa. Tro mig - den tavlan är inte värt besväret att se. Jag o Liselotta har gjort det, men det som var behållningen var alla tusentals(!) människor som trängdes runt henne för att få en bild. När världen o livet bara kryllar av så miljoner mycket vackrare ting att fota och se?! Fatta att folk super!
 
   Handen ville kryssa i en mil vid inskrivningen men hjärnan skrek åt handen att nöja sig med 5 km. Herrejösses - jag har ju inte sprungit sen i början av oktober. Så lång vila var det längesen jag hade och det på grund av en muskel i vaden i en kropp som vill övertala det yngre sinnet att den är äldre. Så med naggat självförtroende ställde jag mig nästan längst bak i fältet. När startskottet gick i form av en uppskjuten raket kändes benen lättare än jag anat och jag kryssade mig fram till klungan strax efter tätgruppen. Förbannade mig själv o tänke - You did it again... Det är så lätt att springa för fort i början av loppen när allt känns fräscht. Men jag höll ställninagrna o räknade ned kilometertavlorna en efter en och kom i mål på 24 minutrar och 41 sekundrar som var 2 placeringar bättre o 16 sekunder snabbar än förra året. Jabadabbadoooooo!!!
 
   Mitt mål när det gäller löpning för 2015 är att genomföra ett marathon. Siktar på Köpenhamns marathon den 24 maj om jag slipper skador. Men måste träna mycket inför det o framförallt styrketräning. Jag är ju inget träningslejon, snarare en tränings-kissemjau som gärna smyger undan ett pass här o där. Men det är bara o dra sig i morrhåren o kavla upp ärmarna om det ska gå vägen. Å andra sidan - med tanke på dagens resultat - så kanske vila sig i form är aningen underskattat... ;)
 
Nu längtar jag efter att snart få trava in tillsammans med kära hustrun till grannarna och deras nyårsfest. Det kommer bli så fantastiskt trevligt och en olagom perfekt start på det bästa och mest spännande året någonsin i mitt liv. Japp - så får det bli med 2015, det kan inte hjälpas eller stjälpas! Gott Nytt År på er o akta så ni inte får sniglar på eller raketer i era vackra själsspeglar till ögon! <3 Cheerio!!
 
 

Kommentera här: