Råtta med vattenskräck

Idag bokade vi ännu ett nytt hotell. Tonårssonen längtade in till city som vilken kille som helst i hans ålder - och varför inte? Kanske borde vi inte gjort det för att gyttret med trafik är så totalt och för att det sticker i mina ögon av alla avgaser. Men även om avgaserna gör att jag bara är 88 år, 3 månader och 22 dar i stället för 88 år, 3 månader och 20 dar när jag dör känns det som det är värt uppoffringen av några dar av livet på hemmet.

Kära hustrun som måste få sista ordet med tanke på sin hälsa vill också att vi rör på oss. Även om hon kanske mår något bättre denna dag är hon medtagen och jag lider så med henne även om hon inte klagar. Men jag ser o förstår vilken tuff match det är för henne. Även om man aldrig helt hundra kan sätta sig in i hur någon annan känner o mår vet jag ju själv hur mycket jobbigare allt blir när man inte mår bra.

Vid det här laget har hustrun blivit något av en expert på o leta upp bra hotell i Saigon o jag tror hon skulle kunna ställa upp i "Tiotusenkronorsfrågan" i ämnet.
Vi hamnar på ett flott högbyggt hotell i distrikt 1, i centrum. Det närmaste centrum med lägenhet som går att uppbringa. Det är trots allt skönt med lite space när man är en familj på fyra personer.

Efter fusklunch på KFC, där vi för första gången på resan käkar snabbmat, tar vi taxi till en resebyrå vi fått tips som ska vara reko o bokar en endagsutflykt till på lördag då vi far till Mekongdeltat.

Precis när vi ska ta oss vidare ut på stan öppnar någon en kran. Det verkar som regnet kommer mer som i en klump än som i droppform. Stans brunnar hinner inte med att sluka regnkavalkaden. Plötsligt har vi en mindre flod att ta oss över o försöker vänta ut det blöta som inte ger sig.

Men vi får valuta för betald väntan i tid. Råttan med stort R har gjort obejublad entre på resebyrån. Den var tydligen ingen vän av vatten o har försökt att obemärkt ta sig in. Men någonstans på råttans väg gick något väldigt fel. Den blev upptäckt. Och väldigt mycket upptäckt. Råttan väntar inte in applåder utan fortsätter nu upptäckt in under hyllorna där tjejerna som jobbar sitter.

Råttans gästspel uppskattas inte nämnvärt varpå expeditionens förman börjar leka jaga råtta med litet kvastskaft. Råttan gillar inte leken o byter lek till kurragömma. Förmannen gillar inte kurragömma, ser sig besvärat om bland de nu många åskådarna och ger upp. Råttan-Förmannen 1-0.

Ännu ett spektakel hinner utspela sig på nämnda plats innan de översvämmade gatorna o trottoarerna släpper loss sina fångar ur butikerna. Ett antal bussar ska stanna o släppa av folk som varit på dagsutflyker. Dessa får inte Kliva av bussarna. De får fullkomligt Vada med vatten upp till smalbenen innan de når fast mark. Ibland är inte det viktigaste att delta. Ibland är det roligare att titta på...
 
 

Kommentera här: